Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΟ (Ευρυδίκη Αμανατίδου)

Τριακόσιες ογδόντα δύο σελίδες γεμάτες πάθη και μυστήριο, καθώς αλλεπάλληλα μυστικά αναδύονται στην επιφάνεια και τέσσερις οικογένειες έρχονται σε θανάσιμη σύγκρουση. Ποιος είναι τελικά ο θύτης και ποιο το θύμα; Τα γεγονότα διαδέχονται καταιγιστικά το ένα το άλλο και η ηρωίδα αναρωτιέται αν το στοίχημα που έβαλε ήταν τελικά με τον ίδιο το διάβολο.
Τελείωσα το βιβλίο της Ευρυδίκης Αμανατίδου, έχοντας γευτεί έντονα τη στυφή γεύση της προδοσίας, της αδικίας και της ανηθικότητας, αλλά στο τέλος μου έμεινε μόνο η δροσιά της ανθρώπινης δικαιοσύνης και η γλύκα του έρωτα. Η αλήθεια ήταν πως στην αρχή δυσκολεύτηκα να αφομοιώσω όλους τους εμπλεκόμενους, όμως καθώς προχωρούσα και γνωριζόμουν καλύτερα μαζί τους ανέπτυξα με κάποιους μια σχέση μίσους και με άλλους αγάπης. Η στρωτή και απέριττη γραφή της συγγραφέως με παρέσυρε στη δίνη της ιστορίας της, με πλυμμήρισε συναισθήματα απέχθειας για τον χωρίς ηθικούς φραγμούς Λευτέρη Μαρδά, μου μετέδωσε το πείσμα της Ελένα και τη θλίψη του Δήμου...
Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, εξαιρετικά στρωτή γραφή και μια καθόλου εξωπραγματική περιπέτεια, μου χάρισαν όμορφες ώρες απόλαυσης και σασπένς. Σε ευχαριστώ πολύ, Ευρυδίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου