Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΡΩΤΗΣΕΙΣ (Ευαγγελία Ευσταθίου)

Άκουγα, λοιπόν, να μιλούν οι γυναίκες βιβλιόφιλοι για τον γοητευτικό Άλεξ Γκρέι, τον ευαίσθητο Ρωμανό Κατρά, τον μυστηριώδη Ραφαέλ Άλντες, και αναρωτιόμουν... Πόσο συναρπαστικοί, πόσο ιδανικοί μπορεί να είναι οι ήρωες της Ευαγγελίας; Τελικά οι ήρωές της όλοι, άντρες και γυναίκες, είναι αξιαγάπητα πλάσματα που οφείλουν το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας τους στη συναρπαστική και ευαίσθητη γραφή της! Η συγγραφέας χειρίζεται τη γλώσσα άψογα, χρησιμοποιεί υπέροχες περιγραφές, ικανές να παρασύρουν και να ταξιδέψουν τον αναγνώστη, και απλώνει με την πέννα της ένα μυστήριο στο έργο της από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Αισθηματικό το μυθιστόρημά της, ναι, όμως με έντονα τα λογοτεχνικά στοιχεία και μια γερή δόση σασπένς.
Μυθιστόρημα νουάρ θα το χαρακτήριζα, αφού δε λείπει ούτε το μαύρο χρώμα ούτε και τα απαραίτητα συστατικά του είδους. Έχει από όλα: φόνο, προδοσία, απιστία, ζήλεια, ψέματα, την απαραίτητη μοιραία γυναίκα και αρκετούς ύποπτους... Αλλά πάνω απ' όλα έχει αυτό που όλοι λαχταρούμε και εκτιμούμε: Την ανυστερόβουλη αγάπη, το σαρωτικό έρωτα...!!!
Ο Άνεμος, γραμμένος από κάποιο άλλο χέρι, θα μπορούσε να ήταν ένα σκληρό, δύσπεπτο βιβλίο. Ωστόσο, γραμμένο από τη γλυκιά και ευαίσθητη Ευαγγελία Ευσταθίου, είναι ένα τρυφερό, ρομαντικό παραμύθι που συνεπαίρνει τον αναγνώστη, τον παρασύρει στα δεινά που ταλαιπωρούν τους ήρωές της και στο τέλος τον οδηγεί στη λύτρωση που του αξίζει. Μπράβο, Ευαγγελία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου